Energie bosenského údolí pyramid

Energie bosenského údolí pyramid

0 Od Jiří Matějka

2015 – Poznávací cesta do bosenského údolí pyramid

V říjnu 2015 jsme navštívili bosenské údolí pyramid. První zastávka cestou do Visoka bylo Zavidoviči, kde jsou největší nálezy kamenných koulí v Evropě. Objevily se v 80. letech po sesuvu půdy. V korytě potoka jsme jich napočítali víc jak padesát, mnoho z nich je poškozených. Vznikl zde park s dřevěným altánkem, kde nám správce parku Nedzad připravil horkou kávu.

Ozdravný pobyt v labyrintu Ravne

Po příjezdu do Visoka jsme navštívili podzemní labyrint Ravne. Hodinový ozdravný pobyt probíhal u megalitu K2 a v léčebné komoře. Pobyt v tunelech pozitivně působí na lidský organizmus.

Balkánské termály

Po večeři jsme odjeli do nedalekých přírodních termálů s vodou teplou 38 stupňů. Velký bazén byl napuštěný pouze pro nás. Voda má léčivé účinky, v malém množství se dá užívat na problémy se střevy a žaludkem. Je antiseptická, používá se pro rychlejší hojení ran. Dnes jsme dali přednost ochutnávce místní skvělé pálenky „drinovice“ od majitele unikátních termálů.

Energie pyramidy Slunce

Po snídani nás celý den provázel průvodce Nadace. Navštívili jsme labyrint Ravne s odborným výkladem. V letošním roce se dokončí velký okruh pro návštěvníky. V současnosti je zabezpečených 210 metrů chodeb, v dalším roce bude zpřístupněna čtyřikrát delší trasa podzemním labyrintem.

Po více jak 200 schodech se dostanete k betonovým blokům, kterými je pyramida Slunce obložena. Betonové bloky jsou položeny na sebe v několika vrstvách, byly vyrobeny uměle před tisíci lety. Je zajímavé, že na bosenských pyramidách nerostou žádné houby, ikdyž v okolí jsou jich tisíce, zejména lišky.

Na vrcholu pyramidy Slunce stával hrad, kdysi nejmocnější centrum pro celý Balkán. Proč postavili starý hrad právě zde? Dnes uvidíte moderní rekonstrukci, která byla prohlášena za kulturní památku. Tím byl znemožněn další archeologický výzkum.

Z vrcholu pyramidy proudí silný energetický paprsek 28 Kilohertzů. Nedaleko vrcholu je místo, kde byla naměřena vyšší pulsující energie. Místo je vyhledávané vnímavými návštěvníky. Pyramida Slunce je přesně orientovaná ke světovým stranám. Nad pyramidou jsou popisovány světelné úkazy, o podzemní labyrint se zajímá NATO. Podle geologů z Německa existují pod pyramidou chodby v sedmi úrovních, které jsou navzájem propojeny.

Mohyla, pyramida Měsíce, labyrint a Sarajevo

Poslední den začalo pršet, přesto jsme navštívili královskou mohylu ve Vratnici a první archeologickou sondu na pyramidě Měsíce. Před deštěm jsme se ukryli na dvě hodiny v labyrintu Ravne. Ozdravný, nebo meditační pobyt probíhal v nově otevřené léčebné komoře v zadní části u megalitu K5.

Na večer jsme navštívili pěší zónu v Sarajevu. Uličky byly plné lidí, muzea, kostely a mešity hezky nasvícené.

Před labyrintem Ravne jsme se setkali s r. Osmanagiche, který nám ukázal nový objev tunelů. Nadace má v plánu rozšířit park kolem Ravne a zpřístupnit nové podzemní chodby.

Bosenské údolí pyramid navštěvuji od roku 2005. Dr. S. Osmanagiche jsem poprvé pozval do Česka a na Slovensko v roce 2014, kdy o pyramidách v Bosně ještě nikdo nic nevěděl. Dokument z přednášky v Praze  můžete shlédnout zde → O nejnovějších archeologických objevech v Bosně se dočtete v časopise WM magazín Skryté Skutečnosti →


Pojeďte s námi. Nové cesty a expedice najdete zde. Pro informace a objednávky pište, nebo volejte: info@novycestovatel.cz, Tel: +420 777 770 609 (608)