Energie pyramid v Bosně

Energie pyramid v Bosně

0 Od Jiří Matějka

V září 2015 jsme navštívili bosenské údolí pyramid, se zastávkou v Zavidoviči, kde je největší evropské naleziště kamenných koulí. Kamenné koule byly objeveny před40 lety při sesuvu půdy. Naše cesta pokračovala do bosenského údolí pyramid.

Bosenské údolí pyramid

Po příjezdu do Visoka jsme navštívili podzemní labyrint Ravne pod pyramidou Slunce. V podvečerních hodinách jsou tunely téměř bez návštěvníků. Víc jak hodinu jsme mohli nerušeně pobývat u podzemních megalitů K1, K2, nebo v meditační komoře. Pobyt v labyrintu je prospěšný pro vše živé, díky vysoké koncentraci záporných iontů v ovzduší (43.000 záporných iontů/cm3).

V pátek, jsme operativně změnili plán prohlídek. V tento den přijelo do Visoka mnoho přátel z celého světa. Na vrcholu pyramidy Lásky probíhala ceremonie za oběti útoku na obchodní centrum v New Yorku.

Náš průvodce Emir

Průvodce Nadace, geolog Emir Zubič, nás provázel při prohlídce archeologických vykopávek na úbočí pyramidy Slunce. Pravidelné bloky, kterými je obložena strana pyramidy, byly uměle vyrobeny před tisíci lety. Novou informací je, že na žádné z bosenských pyramid nerostou houby. Mimo tyto prastaré stavby však rostou ve velkém množství.

Po večeři jsem jeli do nedalekých přírodních termálů. Čtyřicetimetrový bazén s minerální vodou (38 stupňů) byl napuštěný jen pro nás. S majitelem máme dobré vztahy a vždy nám vyjde vstříc. Voda má léčivé účinky. Za války si zde léčili vojáci zranění. Voda se dá pít, při malých dávkách příznivě působí na střevní a žaludeční problémy.

Labyrint Ravne a Vratnica

Na druhý den jsme prošli s průvodcem podzemní labyrint Ravne. Po veřejnost je přístupných 210 m chodeb. Megality K1, K2 a K5 vyzařují měřitelnou pozitivní energii. Na některých kamenných blocích byly nalezeny vyryté symboly. Stáří labyrintu je podle odborné analýzy přibližně 30.000 let.

V nedaleké Vratnici byla objevena mohyla. Na jejím úbočí můžete vidět mnohatunové bloky, které byly uměle vyrobeny metodou geopolymerizace. Z vrcholu byl prováděn vrt do hloubky víc jak 50 metrů, který potvrdil duté prostory uvnitř mohyly. Další archeologické práce nebyly prováděny z důvodu pozemkových práv třetích stran.

Pyramida Měsíce

Navštívili jsme pyramidu Měsíce. Na západním úbočí jsou vidět kamenné terasy. Na vrcholu pyramidy je rozlehlé vydlážděné plato. Spirálovité terasy jsou vydlážděný z uměle vyrobených dlaždic. Odborníci z nedaleké Zenice prováděli odbornou analýzu, která potvrdila umělý původ dlažby.

 

Pojeďte s námi. Nové cesty a expedice najdete zde. Pro informace a objednávky pište, nebo volejte: info@novycestovatel.cz, Tel: +420 777 770 609 (608)