Poznávací cesta na pyramidy v Bosně

Poznávací cesta na pyramidy v Bosně

0 Od Jiří Matějka

V červenci 2015 jsme navštívili bosenské údolí pyramid. Jeden den nás provázel Dr. Sam Osmangich, objevitel a ředitel Nadace „archeologický park bosenská pyramida Slunce“. Navštívili jsme kamenné koule v Zavidoviči, pyramidu Slunce, Měsíce a pyramidu Lásky. Pod pyramidou Slunce jsou podzemní chodby a komory. Tento komplex se nazývá Ravne. Nedaleko Visoka je královská mohyla, které vyzařuje silnou energii.

Kamenné koule v Zavidoviči

Cestou do Visoka jsme odbočili do Zavidoviči, kde byly objeveny kamenné koule. Jejich množství a hladký povrch je evropským unikátem. Jak vznikly kamenné koule? Teorií je mnoho, avšak žádná z nich spolehlivě nevysvětluje jejich původ.

Vyhlídka belveder

Na vyhlídce Belveder nás seznámil Dr. Osmanagich s historií objevu bosenské pyramidy Slunce. V dálce nad městem Visoko je vidět pravidelný kopec, jehož strany jsou orientované ke světovým stranám. Podle Dr. Osmanagiche je to největší pyramida světa.

Prehistorické bloky na pyramidě Slunce

Nejvýznamnější archeologické nálezy byly učiněny na severní bosenské pyramidy Slunce. Pod vrstvou zeminy se nacházejí mnohatunové bloky, které tvoří vnější plášť pyramidy. Dr. Osmangich nám do nejmenších detailů vysvětlil, jak se bloky před mnoha tisíci lety vyráběly. Fyzici zde prováděli výzkum. Změřili energetický sloupec vycházející z vrcholu pyramidy Slunce s frekvencí 28 kHz.

Na vrcholu bosenské pyramidy Slunce

Na vrcholu pyramidy Slunce stával kdysi starý hrad Visoko, který byl hlavním náboženských centrem pro Balkán. Po nájezdu Turků byl opuštěn. Před pár lety zde proběhla necitlivá rekonstrukce. Ve významné dny slunovratů a rovnodenností se na vrcholu pyramidy Slunce pořádají slavnosti, které navštěvují lidé z celého světa.

Podzemní labyrint Ravne

Po přednášce jsme navštívili podzemní labyrint Ravne pod pyramidou Slunce. Během dvou hodinové prohlídky měl každý z nás možnost vnímat nejenom mysteriózní atmosféru podzemního komplexu, ale ucítit v dlaních energii megalitu K2. V labyrintu obsahuje vzduch víc jak 43.000 prospěšných záporných iontů / cm3. Pobyt v tunelech je prospěšný pro lidský organizmus.

Pyramida Lásky

Nedaleko pyramidy Slunce se nachází pyramida Lásky, která není běžně turisty navštěvovaná. Z vrcholu pyramidy je překrásný pohled na sousední pyramidu Slunce. Na vrcholovém platu jsou vidět pozůstatky terénních zářezů a zídek. Místo vyzařuje silnou energii.

Bosenská pyramida Měsíce

Navštívili jsme archeologické vykopávky na pyramidě Měsíce. K vrcholu pyramidy stoupá po spirále kamenný chodník se sklonem osm stupňů do středu pyramidy. Na vrcholu pyramidy bylo objeveno rozsáhlé plato z kamenných dlaždic. Citliví jedinci na vrcholu vnímají silný energetický proud.

Mohyla ve Vratnici

Jen pár kilometrů od Visoka se nachází kamenná mohyla ve Vratnici. Před lety zde byl prováděn hloubkový vrt do nitra umělého pahorku, který prokázal podzemní dutiny v hloubce padesát metrů. Na jedné straně kuželovité mohyly jsou vidět mnohatunové uměle vyrobené bloky. Mohyla ve Vratnici je turisty z celého světa oblíbena. Na vrcholu prastarého pahorku se pořádají meditace.

 

Pojeďte s námi. Nové cesty a expedice najdete zde. Pro informace a objednávky pište, nebo volejte: info@novycestovatel.cz, Tel: +420 777 770 609 (608)